Thursday, March 17, 2011

Laporan Terkini NWC 2011 (Bhg 1)
Pusingan ketiga sudah selesai. Semua keputusan telah diketahui seperti di atas. Setengah jam lagi pusingan keempat akan bermula. Pairing pusingan keempat juga sudah dipaparkan seperti di bawah. 

Nabila dan adiknya Najiha telah seri di papan utama. Puteri Rifqah berjaya memenangi permainannya bertemu dengan Camilia di meja kedua. Juara edisi tahun lepas, Mi Yen menang ke atas Amira di meja ketiga. Pilihan ketiga, Li Ting, dan keenam, Olivia Madhavan, sekadar seri ketika bertemu lawan masing-masing di meja keempat dan kelima.

Bagaiman dengan Anis? Anis berjaya menambah satu mata setelah menangbermain buah hitam ke atas Najihah di meja ke12. Di pusingan keempat di sebelah petang, Anis akan bertemu dengan Amira.


Di pusingan keempat yang semakin panas dan hangat, Puteri Rifqah yang masih unggul dengan 3/3 kemenangan akan bertemu rakan sepasukan MSSM, Nur Najiha di meja utama. Mampukan Rifqah menumpaskan Najiha dan seterusnya mendahului yang lain dengan kelebihan 1/2 mata? Kita tunggu dan lihat ... Di meja kedua pertembungan menarik 2 orang Women Candidate Master dan rakan sepasukan Olympiad  - Mi Yen dan Nabila, bakal menjadi perhatian semua. Siapa yang bakal menang? Atau adakah keputusan permainan  sekadar seri? ... Tunggggguuuuuuu ... :)-

No comments:

Post a Comment