Thursday, April 14, 2011

Kejohanan Catur MSSD Kuala Selangor - Bhg 1


Kejohanan Catur MSS (Majlis Sukan Sekolah-sekolah) peringkat Daerah Kuala Selangor sedang berlansung sekarang. Ia telah bermula pada hari Selasa, 12 hb April dan akan berakhir pada hari Khamis, 14 hb April. Di mana kejohanan tersebut diadakan? Pada tahun ini, SMK Saujana Utama telah terpilih untuk menjadi tuan rumah. 

Setelah selama tiga tahun Anis bertarung di peringkat Daerah Petaling Perdana bagi kategori sekolah rendah, pada tahun ini beliau bertanding pula di peringkat Daerah Kuala Selangor bagi peringkat menengah rendah. Ini adalah kerana sekolah Anis iaitu KUSESS berada dalam PPD Kuala Selangor.  Sebagai pelajar tahun 1 di KUSESS, Anis terpilih untuk bermain dalam kategori P15 atau Perempuan Bawah 15 Tahun bersama tiga rakan yang lain. Siapakah rakan sepasukan beliau bagi kategori P15 untuk Sekolah Menengah Sains Kuala Selangor? Mereka adalah Aina Hanum, Nurhazimah dan Mavisha.

Pasukan Catur Perempuan KUSESS 2011


Pasukan P18 atau Perempuan Bawah 18 Tahun KUSESS pula diwakili oleh Nashreen, Nur Amalina, Nurfatihah Nabilla dan Nur Iylia. Bagaimana dengan pasukan lelaki L15 dan L18?

Pasukan L18 diketuai oleh Muhd Syakir Shazmeer, Muhammad Akid, Ang Tuck Chuan dan Muhammad Amirul. Sementara adik Syakir, Muhammad Irfan Haqqim mengetuai pasukan L15 yang juga dianggotai oleh Vynson Kuan Zhi Rong, Ghazaly dan Danial Afiq.


SELAMAT BERJAYA KEPADA PASUKAN CATUR KUSESS di Kejohanan Catur MSSD Kuala Selangor!

No comments:

Post a Comment