Monday, January 31, 2011

5 Jan 2011 - Bermulanya Kehidupan Anis di KUSESS

Teringat aku akan kenangan hari pertama pendaftaran di SM Sains Kuala Selangor. Pada pagi 5 Januari itu, aku secara tidak tersengaja bangun pada pukul 5.30 pagi kerana tidak sabar nak pergi ke sekolah baru. Tambahan pula, aku dah siap packing barang sejak aku dah beli barang. Perh, semangat giler nak gi sekola...Kami bertolak ke sana pada pukul 7 pagi. sebelum bertolak bapaku menyuruhku supaya bergambar. Inilah dia hasilnya...


Say cheese...

Selain bergambar sendirian, aku bergambar dengan ayahanda dan bonda yang tersayang sebelum kami bertolak ke sekolah.

                                              
                                                              

Sebaik saja sampai di sana, terdapat ramai orang sudah membanjiri kawasan sekolah. Selepas berdaftar nama di meja daftar aku telah mendapat kakak angkat sementara yang akan membantu kami semasa untuk pendaftaran ini.

                                              
                                               Para ibu bapa dan pelajar sedang berdaftar.

                                        
                                           Hehe..macam orang tak betul la pulak senyum2 aje.

Akhirnya, selepas penat menunggu giliran seramai 19 orang giliran kami  tiba jua. Selepas membayar yuran sekolah aku telah mendapat dokumen dan barang2 asrama seperti cadar serta buku sekolah. Kemudian aku berdaftar untuk kokurikulum untuk unit beruniform, kelab dan permainan. Aku masuk Pandu Puteri Malaysia, kelab Pusat Sumber dan Catur.

Lepastu, kakak angkat sementaraku bawa kami ke blok aspuri untuk mengemas. Kami mengemas barang di dalam locker. Kakak itu juga telah menolong aku memasang cadar katil serta mengajar aku cara2 mensteamkan katil dengan betul Selesai kerja mengemas kami ke ko-op (koperasi) kerna haus untuk membeli minuman. Kami juga beli sekotak air oren untuk kakak itu kerana banyak menolong.

Aku dapat jua berjumpa dengan kakak angkat aku yang betul.Kami akan duduk bersama-sama di dalam dewan kerana pengetua Pn.Rossminah a.k.a bonda telah memberi ucapan.

Bab2 yang paling aku benci telah pun tiba...aku terpaksa berpisah dengan keluargaku. Aku bersalam dengan ayah dan ibu serta adikku. Abangku sudah lama pulang ke asrama.Walaupun aku rasa ingin menangis tapi ku tahan jua air mataku dari mengalir. Kereta pun meluncur laju keluar dari perkarangan sekolah.                                                                                                                                
                                                  
                                                      SELAMAT TINGGAL SEMUA=(

No comments:

Post a Comment